titlu-evaluare-impact

Galerie foto

Fabriciana-niobesmall

Fabriciana (Argynnis) niobe
Familia Nymphalidae
Fata superioara galben-rosie, la ♀ galbena, ocru, cu pete negre. La marginea externa o linie dubla, neagra, prin mijloc cu un sir de pete negre. Ariplile posterioare au fata inferioara cu un sir de pete sidefii si pete brune la tiv. Intre aceste se afla pete mici cu stelute argintii, la radacina cu pete mari colturoase, argintii. Larva de Viola. (Sursa: I. Stanoiu, B. Bobirnac, S. Copacescu, Fluturi din Romania, Ed. Scrisul Romanesc, Craiova, 1979)

Melangaria-galathea-small

Melanargia galathea
Familia Satyridae
Apare pana la altitudinea de 1500-1700 m. Ca si alti membrii din aceasta familie, larva se hraneste pe diferite plante inclusiv Phleum pratense, Poa annua, Poa trivalis, Festuca rubra, Bromus erectus, Dactylis, Brachypodium pinnatum, Agrostis capillaris. Se crede ca Festuca rubra este esentiala in hrana lor. (Sursa: wikipedia.com)

argynnis-paphia-small

Argynnis paphia
Familia Nymphalidae
Fata superioara galbena-ocru deschis, cu pete brune negre. La ♂ aripile posterioare cu patru nervuri foarte largite, iar fata inferioara verde, cu trei dungi argintii-verzui, inaintea tivului cu pete rotunde, verzi, bordate argintiu. Larva de Viola si Rubus. (Sursa: I. Stanoiu, B. Bobirnac, S. Copacescu, Fluturi din Romania, Ed. Scrisul Romanesc, Craiova, 1979)

erebia-aethiops-small

Erebia aethiops
Familia Nymphalidae
Fata superioara la ♂ brun-negru-intunecat, la ♀ bruna-cafenie. La ♂ banda tivului la aripile anterioare rosie-caramizie, la ♀ galben-roscata. Ariplie anterioare au doi oceli cu miez alb inaintea apexului, iar in partea de jos cativa mai mici. Pe aripile posterioare are 3-4 oceli. Fata inferioara la aripile anterioare este gri-neagra, cele posterioare la ♂ brune-negre intunecate, cu o banda mai deschisa, la ♀ de culoare bruna-galbuie. Larva de Poa si Dactylis. (Sursa: I. Stanoiu, B. Bobirnac, S. Copacescu, Fluturi din Romania, Ed. Scrisul Romanesc, Craiova, 1979)

heodes-virgaureae-small

Heodes (Lycaena) virgaureae
Familia Lycaenidae
Fata superioara la ♂ rosie-aurie-lucioasa, cu tiv negru, la ♀ galbena-aurie, cu pete brune-negre. Fata inferioara la aripile posteriare cu tenta gri si un sir de puncte albe cu inpestritare neagra. Larva de Solidago si Rumex. (Sursa: I. Stanoiu, B. Bobirnac, S. Copacescu, Fluturi din Romania, Ed. Scrisul Romanesc, Craiova, 1979)

inachis-io-small

Inachis io
Familia Nymphalidae
Fata superioara rosie-bruna, cu tiv gri-negru si cu o pata mare ca un ocel pestrit pe fiecare aripa. Aripile anterioare tivite cu galben si negru, spre apex albastre. Ariplie posterioare negre pudrate intern si albastru. Fata inferioara negricios umbrita. Larva pe Urtica, Humulus. (Sursa: I. Stanoiu, B. Bobirnac, S. Copacescu, Fluturi din Romania, Ed. Scrisul Romanesc, Craiova, 1979)

papilio-mochaon-small

Papilio mochaon
Familia Papilionidae
Aripile galbene ca pucioasa, cu pete si nervuri negre, o banda marginala neagra, si una rotunda galbena. Aripile posterioare alungite, cu o banda pudrata albastru si o pata ocelara brun-rosietica. Larva de Daucus, Petroselium. (Sursa: I. Stanoiu, B. Bobirnac, S. Copacescu, Fluturi din Romania, Ed. Scrisul Romanesc, Craiova, 1979).