titlu-evaluare-impact

Autorizatie de mediu

autorizatie

Fisa de prezentare si declaratia, este o documentatie necesara pentru obtinerea autorizatiei de mediu pentru majoritatea activitatilor economice. Solicitarea si obtinerea autorizatiei de mediu sunt obligatorii atat pentru desfasurarea activitatilor existente, cat si pentru inceperea activitatilor noi.

Reglementarile cu privire la procedura de emitere autorizatii de mediu sunt cuprinse in cadrul Ordinului nr. 1.798 din 19 noiembrie 2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizatiei de mediu publicata in Monitorul Oficial nr. 808 din 27 noiembrie 2007, care stabileste conditiile de solicitare, de emitere si de revizuire a autorizatiei de mediu, coroborata cu Ordonanta de urgenta nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protectia mediului, publicata in Monitorul Oficial nr. 1.196 din 30 decembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare.

Autoritatea competenta pentru derularea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu este, dupa caz, autoritatea publica centrala pentru protectia mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) sau autoritatea publica teritoriala pentru protectia mediului (ATPM).
ATPM este, dupa caz, agentia regionala pentru protectia mediului, agentia judeteana pentru protectia mediului sau Administratia Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”.

Procedura de emitere a autorizatiei de mediu este prezentata in cele ce urmeaza.